Тонкомолота силікат-брила, як компонент композиційного в’яжучого - Невинський, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2007)
Запропонована технологія одержання композитного матеріалу, у якому використовується як основний компонент в’яжучого − тонкомолота силікат-брила (ТСБ). Технологія дозволяє одержувати матеріали з підвищеними експлуатаційними властивостями по спрощеній технологічній схемі, що забезпечує інтенсифікацію і механізацію виробничого процесу, зниження працевтрат і підвищення якості продукції.

The technology of reception composite of a material with use is offered as the basic component binding−crushed silica-lump. The technology allows to receive materials with the raised (increased) operational properties under the simplified technological circuit, provides mechanization of production, decrease of expenditures of labour and increase of quality of production.
Keywords: ТСБ; композитні матеріали; експлуатаційні властивості; вермикуліто-силікатний композит