Перспективи використання методу механоактивації з метою утилізації зол ТЕС в наповнювачі будівельних матеріалів - Орфанова, М. Мик.; Орфанова, М. Мих.; Пустогов, В. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
Золошлакові відходи ТЕС складуються у відвали, які займають значні площі родючих земель. Одним з напрямків їх використання – отримання в’яжучого наповнювача у виробництві будівельних матеріалів. Показана ефективність використання методу механоактивації для вирішення даної проблеми. Представлена технологія приготування цементної суміш з додаванням до 30 % механоактивованої золи без зниження характеристик отриманого цементного каменю.

Bottom ash and slag waste from TPP are stored in ash dumps that occupy large areas of fertile lands. One of the approaches of its use is to produce binding fillers in the construction material industry. It is shown the efficiency of using the mechanical activation method in resolving this problem. The technology of preparing a cement mixture with the addition of up to 30% of mechanically activated ash in the mixture without reducing the characteristics of the obtained set cement is given herein
Application potential of the mechanical activation method to recycle ashes from TPP as fillers for construction material
Keywords: золошлаки; теплові електростанції; золошлакові відходи; теплова енергетика; відходи; цементний камень