Биотехническая система выявления фатальных нарушений ритма, предупреждения и профилактики внезапной коронарной смерти - Бых, А. И.; Высоцкая, Е. В.; Козина, Ольга Андреевна; Нужнова, С. В.; Чебанов, К. В.; Коновалов, М. С. (НТУ "ХПИ", 2007)
Для вирішення актуальної медичної задачі дослідження, виявлення і діагностики захворювань сердцево-судинної системи пропонується біотехнічна система виявлення фатальних порушень ритму, попередження і профілактики раптової коронарної смерті. Розроблена біотехнічна система дозволяє визначити загрозу смерті від інфаркту міокарду і тим самим надає можливість своєчасно провести необхідні лікувально-профілактичні заходи.

For the decision of actual medical task of research, discovery and diagnostics of diseases cordially-vascular system the biotechnical system of exposure of fatal violations of rhythm is offered, warning and prophylaxis of sudden coronal death. The developed biotechnical system allows to define the threat of death from the heart attack of myocardium and the same gives possibility in good time to conduct necessary medically-prophylactic measures.
Keywords: электрокардиография; вейвлет-преобразование; гипертоническая болезнь; ишемическая болезнь сердца; инфаркт миокарда