Негативні наслідки виробничих конфліктів - Остапенко, Денис Сергійович; Косенко, Андрій Васильович (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
В доповіді доведено, що виробничі конфлікти є неминучою частиною будь-якої організації, незалежно від її масштабу та галузі діяльності. Вони можуть виникати через різноманітні фактори, такі як розбіжності в інтересах, недоліки в комунікації, конкуренція за ресурси або невдоволення умовами праці. Хоча конструктивні конфлікти можуть сприяти розвитку організації, більшість виробничих суперечностей мають негативні наслідки, що впливають на продуктивність, моральний стан персоналу та загальну ефективність діяльності підприємства.
Keywords: конфліктні ситуації; виробничий менеджмент; управління; ефективність; промислові підприємства