Обоснование эффективной технологии управления твердыми бытовыми отходами - Адамчук, Б. И.; Сметанюк, Е. К.; Боглаенко, Д. В.; Шапорев, Валерий Павлович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті проведений аналіз стану питання в керуванні твердими відходами. Показано, що комплексна переробка побутових відходів є найбільш перспективним рішенням проблем поводження з відходами, що передбачає використання новаційних технологій переробки сировинних компонентів ТПВ.

In the article the analysis of the state of question is conducted in the management by hard wastes. It is shown that complex processing of domestic wastes the most perspective decision of problems of rotation with wastes, foreseeing the use of innovations technologies of processing of raw materials components of HDW.
Keywords: ТБО; рециклинг; захоронение; сортировка; вторичное сырье