Технічна електродинаміка - Чернишов, Петро Миколайович; Самсонов, Володимир Петрович; Чернишов, М. П. (НТУ "ХПІ", 2006)
Викладено теоретичні основи електродинаміки, систематизовано аналітичний апарат аналізу змінного електромагнітного поля. Розглянуто теорію випромінювання і розповсюдження електромагнітних хвиль, принципи побудови і функціонування надвисокочастотних пристроїв, вплив високочастотного опромінення на організм людини, застосування ультразвуку в медицині
Keywords: електромагнітне поле; електродинаміка; вектори; закони електродинаміки; система рівнянь Максвелла; хвильові рівняння; плоскі однорідні хвилі; спрямовані хвилі; хвилеводи; електричний випромінювач