Культурологічні аспекти підготовки майбутніх фахівців - Товажнянська, О. Л. (НТУ "ХПІ", 2010)
Показано значення завдань з формування загальної і професійної культури у забезпеченні належної якості підготовки сучасного фахівця. Розглянуто сутність і зміст поняття культури. Проаналізовано проблеми підвищення культурологічної підготовки студентів

The value of tasks of general and professional culture forming in providing of the required quality of modern specialist preparation is shown. Essence and maintenance of notion of culture are considered. The problems of increase of culturological preparation of students are analyzed
Culturological aspects of future specialists preparation
Keywords: педагогіка; система освіти; якість освіти; фахова компетенція; педагогічна майстерність; кадрове забезпечення; культурологічне виховання; гуманітарно-технічна еліта