Методичні вказівки до розрахунку моста решітчастої конструкції за курсом "Металеві конструкції ПТМ" - Григоров, Отто Володимирович; Петренко, Надія Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2014)
Дані методичні вказівки призначені для студентів спеціальності 6.05050308 „Підйомно-транспортні, дорожні, будівельні, меліоративні машини та обладнання”. Вони допоможуть студентам оволодіти знаннями з курсу „Металеві конструкції ПТМ”. У цих вказівках надана методика розрахунків головної ферми мостового крана решітчастої конструкції на міцність, жорсткість та стійкість, а також надані рекомендації щодо конструювання вузлів ферми. Цю методику студенти використовують при виконанні курсового проекту з курсу „Металеві конструкції ПТМ” та бакалаврського проекту. Метою вказівок є надання студентам знань у розрахунках металоконструкції мостових кранів.
Keywords: підйомно-транспортні машини; металоконструкції; марка сталі; допустимі напруження; зусилля; ферма; розрахунок зварних швів; переріз елементів ферми