Про коливання тіла, закріпленого на ресорі з підресорником при імпульсному навантаженні - Ольшанський, Василь Павлович; Бурлака, Володимир Васильович; Сліпченко, Максим Володимирович (НТУ "ХПІ", 2018)
Розглянуто вимушені коливання осцилятора з пружною характеристикою у вигляді відрізків двох прямих при силовому імпульсному навантаженні. Визначено умови, при яких крім основної ресори, деформується і додаткова ресора (підресорник). Виведено замкнуті формули для обчислення переміщення тіла (зосередженої маси) в часі і періоду її коливань.

The forced oscillations of an oscillator with an elastic characteristic in the form of segments of two lines with a force impulse load are considered. Conditions are defined under which, besides the main spring, the additional spring (sub-springs) is deformed. Closed formulas are derived for calculating the displacement of a body (concentrated mass) in time and the period of its oscillations.
On the oscillation of a body fixedon spring with a sub-springs, with a pulsed load
Keywords: осцилятори; підресорені кузови вантажних автомобілів; деформування; задача Коші; цикли коливань; кусково-лінійна силова характеристика пружності