Вплив війни на навколишнє середовище - Ткачов, Д. Р. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі досліджено наслідки війни на довкілля в Україні, зокрема на екосистеми, забруднення ґрунтів, води та повітря, які виникають у результаті руйнування інфраструктури та промислових підприємств. Окрема увага приділена токсичним викидам і їх довгостроковому впливу на екосистеми та здоров'я людей.

The paper examines the environmental consequences of the war in Ukraine, focusing on ecosystem damage, soil, water, and air pollution resulting from the destruction of infrastructure and industrial facilities. Special attention is given to toxic emissions and their long-term impact on ecosystems and human health.
The impact of the war on the environment
Keywords: навколишнє середовище; наслідки війни; забруднення; токсичні викиди; руйнування; екосистеми; wartime; pollution; environmental safety; toxic emissions; destruction; ecosystems