Облік земельних ресурсів за міжнародними та національними стандартами з урахуванням екологічної складової - Пантюхова, А. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті проведено аналіз положень діючих стандартів бухгалтерського обліку щодо відображення в обліку земельних ресурсів суб’єктом господарювання на правах володіння та користування. Виділено основні відмінності застосування національних та міжнародних стандартів та розроблено рекомендації щодо врахування екологічної складової в обліку земельних ресурсів для забезпечення їх ефективного використання і відновлення

In the article are analysed the existing accounting standards of land resources accounting by the economic entity on the rights of ownership and use. It is identified the basic differences of using national and international standards and developed recommendations of accounting environmental component in land resources accounting for their efficient use and recovery
Keywords: актив; основні засоби; природний капітал; землекористування; права володіння; підприємство; assets; fixed assets; land resources; natural capital