Методичні вказівки до виконання практичної роботи "Засоби пожежогасіння, протипожежного устаткування та інвентарю, порядок їх використання під час пожежі" - Ященко (Міхеєнко), Лариса Олександрівна; Мовмига, Наталія Євгенівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Методичні вказівки доповнюють теоретичне навчання студентів денної та заочної форм навчання усіх спеціальностей відповідно до програми курсу "Пожежна безпека виробництв" з метою надання знань первинних засобів пожежогасіння та вмінні їх практичного використання для запобігання пожеж, надзвичайних ситуацій на виробництві, для своєчасного забезпечення об'єктів, споруд, устаткування, транспортних засобів первинними засобами пожежогасіння. Методичні вказівки "Засоби пожежогасіння, протипожежного устаткування та інвентарю, порядок їх використання під час пожежі" містять відомості про первинні засоби пожежогасіння, їх призначення, місцезнаходження;. дані щодо вимог використання пожежної техніки, у тому числі пожежного обладнання, інвентарю та інструменту. За допомогою методичних вказівок студенти засвоюють основні відомості до сучасних засобів пожежогасіння, порядок їх використання в різних умовах, ознайомлюються з призначенням та принцип дії цих засобів в залежності від виду горючих речовин та рідин. Методичні вказівки містять опис етапів проведення протипожежних заходів з використанням вогнегасників з різним способом витискання вогнегасної речовини, а також контрольні запитання для самоконтролю знань студентів.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; правила пожежної безпеки; первинні засоби пожежогасіння; протипожежна техніка; сучасні засоби пожежогасіння; запобігання пожеж