Полімерна композиція - Авраменко, Вячеслав Леонідович; Близнюк, Олександр Вікторович; Підгорна, Лідія Пилипівна; Черкашина, Ганна Миколаївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Винахід належить до хімічної галузі промисловості, а саме стосується технології полімерних та композиційних матеріалів, і може бути використаний в електро- і радіотехніці, приладо- і машинобудуванні, авіації, будівництві, медицині та в інших галузях для одержання конструкційних виробів, герметизації, склеювання, виготовлення стоматологічної продукції (відбиткові і пломбувальні матеріали, штучні зуби, ортодонтичні та ортопедичні апарати тощо). Задачею винаходу є зменшення полімеризаційної усадки, а також підвищення міцності полімерної композиції. Для вирішення поставленої задачі до складу полімерної композиції додатково вводять кополімер метилметакрилату з бутилметакрилатом. Композицію структурують світловим або УФ-випромінюванням.
Keywords: патент; винахід; хімічна промисловість; фотохімічне твердіння; стоматологічна продукція