Особливості термісторного захисту трифазних асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором напругою до 0,66 кВ - Чепелюк, Олександр Олександрович; Милашич, Андрій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті проаналізовані особливості термісторного захисту від перегріву трифазних асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором напругою до 0,66 кВ. Проведено порівняльний аналіз різних типів та видів термісторів, зокрема їх конструктивних особливостей, принципів роботи та характеристик, що забезпечує ефективний захист обмоток двигуна від критичного перегріву. Визначено переваги та недоліки різних видів термісторного захисту асинхронних двигунів, що дозволяє обґрунтовано вибрати оптимальний варіант захисту залежно від умов експлуатації та вимог до надійності електродвигунів у відповідності з сучасними міжнародними стандартами.

The article analyzes the features of thermistor protection against overheating of three-phase asynchronous motors with a squirrel-cage rotor with a voltage of up to 0.66 kV. A comparative analysis of different types and types of thermistors is carried out, in particular their design features, operating principles and characteristics, which provides effective protection of motor windings from critical overheating. The advantages and disadvantages of different types of thermistor protection of asynchronous motors are determined, which allows you to reasonably choose the optimal protection option depending on the operating conditions and requirements for the reliability of electric motors in accordance with modern standards.
Features of thermistor protection of three-phase asynchronous motors with short-circuit rotor with voltage up to 0.66 kV
Keywords: асинхронні двигуни; ротори; термістори; перегрів; термісторний захист; asynchronous electric motors; overheating; thermistor protection; thermistors