Забезпечення економічної безпеки промислового підприємства на засадах комплаєнс-функції - Кобєлєва, Тетяна Олександрівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Доведено, що комплаєнс-контроль, зародившись в зарубіжних компаніях, впевнено зайняв місце обов'язкового елемента діяльності західних компаній, як фінансових, так і представників реального сектора економіки. Таке положення можна пояснити тим, що в Україну комплаєнс прийшов порівняно недавно і зараз не має під собою міцної законодавчої бази і не отримав широкого поширення у вітчизняному бізнесі.
Keywords: механізм управління; комерційна діяльність; етичне управління; ризики; банківські установи