Усталені процеси в колі з нелінійним електрохімічним елементом при дії несинусоїдної вхідної напруги - Бондар, О. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2004)
В статті отримано аналітичні залежності, котрі описують устлені електричні процеси на катоді електролізера для нанесення металевих покриттів при дії несинусоїдної напруги за допомогою метода перетворення змінних. Розроблено математичну модель зазначених процесів. Виконано перевірку результатів розрахунків кола з електролізером нікелювання за допомогою чисельного методу.

In the article analytical relations describing steady-state processes in the cathode of an electrolytic furnace for plating deposition are obtained under nonsinusoidal voltage action with the help of a method of variables conversion. A mathematical model of the specified processes is developed. Verification of the calculation results for a circuit with an electrolytic furnace of a nickel-plating with the help of a numerical method is executed.
Steady-state processes in a circuit with a nonlinear electrochemical element under nonsinusoidal input voltage influence
Keywords: нелінійний електрохімічний елемент; несинусоїдна вхідна напруга; струм; катод електролізера; металеве покриття; pulse electrolysis; cathode processes; analytical solutions; method of variable conversion