Decentralized information systems in intelligent manufacturing management tasks - Nevliudov, Igor; Novoselov, Sergiy; Sychova, Oksana; Gopejenko, Viktors; Kosenko, Nataliia (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
The object of research: the process of distributed management of production processes in intelligent manufacturing. The subject of the study: a model of a decentralized system of technological process management in the production area of a modern plant, taking into account the concept of Industry 4.0. In this work, the simulation of the decentralized information system for controlling the production site of intelligent manufacturing using manipulator robots with an angular coordinate system based on servo drives, which act as stepper motors, is carried out. The result of the simulation is the stability of the decentralized cyber-physical system to external influences for the selected transient characteristics.

Об’єкт дослідження: процес розподіленого управління виробничими процесами в інтелектуальному виробництві. Предмет дослідження: модель децентралізованої системи управління технологічним процесом у виробничій зоні сучасного заводу з урахуванням концепції Індустрії 4.0. У даній роботі проведено моделювання децентралізованої інформаційної системи управління виробничою ділянкою інтелектуального виробництва за допомогою роботів-маніпуляторів з кутовою системою координат на основі сервоприводів, які виконують роль крокових двигунів. Для забезпечення стабільності розподіленої системи запропоновано паралельну децентралізацію. Результатом моделювання є стійкість децентралізованої кіберфізичної системи до зовнішніх впливів для обраних перехідних характеристик.
Децентралізовані інформаційні системи в задачах управління інтелектуальним виробництвом
Keywords: intelligent manufacturing; cyber-physical systems; robots; manipulators; decentralized control systems; інтелектуальне виробництво; кіберфізичні системи; роботи; маніпулятори; децентралізовані системи управління