Цифровізація контролю бізнес процесів ІТ компаній - Маковоз, Оксана Сергіївна; Лисенко, Сергій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Дослідження детально розглядає сучасні бізнес-процеси в ІТ компаніях, їх структурування, інтеграцію та механізми управління. Акцент робиться на переході від традиційних, ієрархічних методів до більш гнучких та процесно-орієнтованих систем. Автори аналізують, як така еволюція впливає на корпоративну культуру, ефективність бізнесу та способи управління, розглядаючи нові можливості, які це відкриває для компаній. У статті детально представлені ключові компоненти сучасних бізнес-процесів у ІТ компаніях, включаючи стратегічне планування, управління продуктом, програмну розробку, та інші важливі функціональні області. Обговорюється, як інтеграція та взаємодія цих елементів сприяють збільшенню продуктивності та ефективності, та як вони взаємопов'язані для досягнення більш ефективних результатів. Висвітлюється також роль ретельного контролю та гнучкого управління цими процесами в швидкозмінному ІТ середовищі. Особлива увага в статті приділяється цифровізації бізнес-процесів, аналізуючи, як впровадження новітніх технологій може оптимізувати та автоматизувати управління в ІТ компаніях. Розглядається вплив цифрових інновацій на управлінські практики, зокрема їх здатність підвищувати ефективність та гнучкість, та як це сприяє еволюції корпоративної культури. Автори ретельно вивчають, як цифрова трансформація впливає на традиційні підходи до управління, співпраці та інноваційних процесів. Підкреслюється важливість цифровізації для підвищення ефективності бізнес-процесів та її роль у стимулюванні культурних змін в управлінні та співпраці. Стаття є цінним ресурсом для керівників та фахівців ІТ індустрії, які прагнуть глибше зрозуміти еволюцію управління та впровадити ефективні стратегії для оптимізації своїх бізнес-процесів в умовах швидко змінюваного технологічного середовища.

The research thoroughly examines the modern business processes in IT companies, focusing on their structuring, integration, and management mechanisms. The emphasis is placed on the transition from traditional, hierarchical methods to more flexible and process-oriented systems. The authors analyze how this evolution impacts corporate culture, business efficiency, and management methods, discussing the new opportunities it opens for companies. The article provides a detailed description of the key components of modern business processes in IT companies, including strategic planning, product management, software development, and other important functional areas. It discusses how the integration and interaction of these elements contribute to increased productivity and efficiency, and how they are interconnected to achieve more effective results. The role of meticulous control and flexible management of these processes in the dynamic IT environment is also highlighted. The authors carefully study how digital transformation affects traditional approaches to management, collaboration, and innovation processes. The article also sheds light on the key challenges and opportunities associated with the digital transformation of business processes in IT companies. Changes in the technological landscape, their impact on corporate culture, and the necessity for personnel adaptation to new working conditions are discussed. Special focus is given to the need for managing changes in organizational structures and processes, which is critical for successful adaptation to rapidly changing market conditions. The article is a valuable resource for leaders and professionals in the IT industry who seek to deeply understand the evolution of management and implement effective strategies for optimizing their business processes in a rapidly changing technological environment. Special attention is paid to the digitalization of business processes, assessing the impact of technological solutions on optimization and automation of management in IT companies.
Digitalization of business process control in IT companies
Keywords: вплив; еволюція; корпоративна культура; управління; бізнес-процеси; impact; evolution; corporate culture; management; business processes