Асинхронний генератор з ротором з постійними магнітами - Шевченко, Валентина Володимирівна; Мезеря, Андрій Юрійович; Занихайло, Євген Олександрович; Підківка, Сергій Володимирович (ДП "Український інститут промислової власності", 2012)
Ротор асинхронного генератора з постійними магнітами складається з вала, короткозамкнутої обмотки і містить додаткові пази в зубцях для укладання постійних магнітів і встановлений сталевий клин для їх кріплення. Магніти розміщено рівномірно по зубцях ротора в пазах. Число зубців ротора кратне числу постійних магнітів, по обох кінцях магніту залишається по 10 мм з торців пакету активної сталі ротора. Як постійні магніти використовують пластичні постійні магніти. Корисна модель належить до області електротехніки, а саме до спеціальних електричних машин, і стосується конструкцій роторів асинхронних генераторів (АГ) з самозбудженням, використовуваних в установках автономного електропостачання. Технічний результат від використання даної корисної моделі - забезпечення надійної роботи АГ.
Keywords: патент; корисна модель; електротехніка; спеціальні електричні машини; вал; короткозамкнута обмотка; пази; зубці; активна сталь ротора; пластичні постійні магніти