Розробка та дослідження застосунку для гуманітарного розмінування на основі комп'ютерного зору - Короленко, С. О.; Любченко, Наталія Юріївна; Подорожняк, Андрій Олексійович (Одеський національний технологічний університет, 2025)
В тезах розглянуто розробку застосунку для гуманітарного розмінування на основі комп’ютерного зору та глибокого навчання. Запропоновано систему, що використовує модель YOLOv8, Python, Open V та PySide6 для автоматичного виявлення мін на відео. Проведене навчання моделі забезпечило точність понад 0,9. Застосунок підвищує ефективність і безпеку розмінування та може бути інтегрований у системи гуманітарних місій.
Keywords: вибухонебезпечні предмети; війна; розмінування; гуманітарні місії; машинне навчання; програмне забезпечення