"Зелений тариф" в електроенергетиці Україні. Соціальна справедливість, економіка та міжнародне право - Шевченко, Валентина Володимирівна; Петренко, Микола Якович; Шевченко, А. С. (Донецький національний технічний університет, 2020)
Рік (з квітня 2019 року) в Україні триває політична боротьба навколо «зеленого тарифу», який намагаються скасувати як збитковий для бюджету держави. Зміни в державній підтримці «зеленого тарифу», що пропонуються, впливають на подальше втілення відновлюваних джерел енергії в загальну електроенергетику країни, тобто на розвиток екологічних програм; його відміна приведе до збитків громадян, які встановили приватні сонячні ті вітрові станції. Внаслідок непослідовної політики у питаннях «зеленої енергетики» держава несе репутаційні втрати та набуває ризиків відшкодування збитків інвесторам.

The year (since April 2019) in Ukraine continues the political struggle over the "green tariff", which is trying to cancel as unprofitable for the state budget. The proposed changes in state support for the "green tariff" affect the further implementation of renewable energy sources in the country's general electricity sector, ie the development of environmental programs; its abolition will lead to losses for citizens who have installed private solar and wind farms. As a result of the inconsistent policy on "green energy", the state suffers reputational losses and acquires risks of compensating investors.
"Green tariff" in the power industry of Ukraine. Social justice, economics and international law
Keywords: електроенергетика України; відновлювальні джерела енергії; зелений тариф; політичні скандали; соціальна справедливість; electric power industry of Ukraine; renewable energy sources; green tariff; political scandals; social justice