Програма, методичні вказівки, питання самостійної роботи та контрольні завдання з освітнього компоненту "Основи наукових досліджень" - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Освітній компонент (ОК) «Основи наукових досліджень» є одним з загальних у нормативній частині навчального плану підготовки магістрантів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» усіх форм навчання. ОК призначений для формування у магістрантів систематизованих знань із теоретичних засад основ наукових досліджень та формуванні практичних вмінь ефективного використання методології педагогіки в процесі організації психолого-педагогічного дослідження, складання програми педагогічного дослідження, інтерпретації і апробації отриманих результатів на засадах академічної доброчесності. Це видання містить програму, методичні вказівки, питання самостійної роботи та контрольні завдання з ОК «Основи наукових досліджень» для здобувачів вищої освіти рівня «магістр» зі спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» усіх форми навчання. Структурно ця робота складається з шести основних розділів. Перший містить загальні положення, де подано: предмет, наукові основи і цілі навчальної ОК; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик; організаційно-методичні вказівки; систему контролю якості навчання магістрантів; організацію самостійної роботи здобувачів. У другому розділі розкрито програму ОК, зміст ОК. У третьому розділі наведено перелік практичних занять та питань самостійної роботи. Четвертий розділ містить перелік контрольних робіт. У п’ятому розділі подано індивідуальне завдання з ОК «Основи наукових досліджень». Шостий розділ містить контрольні запитання для підготовки до складання заліку з ОК «Основи наукових досліджень».
Keywords: методичні вказівки; педагогічна діяльність; організаційно-методичні вказівки; система контролю якості навчання аспірантів; основи наукових досліджень; вимоги освітньо-кваліфікаційних характеристик; організація самостійної роботи магістрантів