Intelligent unified power quality conditioner based photovoltaic to improve grid reliability and mitigate power quality issues - Alnaib, I. I.; Alsammak, A. N. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Electrical distribution networks are plagued by power quality problems, which have a negative impact on sensitive electrical loads. These problems include reactive current, low power factor on the load side, and voltage harmonics, voltage sags and voltage swells on the grid voltage side. To address these issues, a unified power quality conditioner (UPQC) that combines shunt and series compensators is suggested.

Розподільні електромережі страждають від проблем якості електроенергії, які негативно впливають на чутливі електричні навантаження. Ці проблеми включають реактивний струм, низький коефіцієнт потужності на стороні навантаження, а також гармоніки напруги, зниження та стрибки напруги на стороні напруги мережі. Для вирішення цих проблем пропонується єдиний стабілізатор якості електроенергії (UPQC), який поєднує шунтуючі та послідовні компенсатори.
Keywords: power quality; unified power quality; conditioner; unit vector; template generation; synchronous reference frame; photovoltaic system; якість електроенергії; уніфікований стабілізатор якості; електроенергія; генерація шаблону; одиничний вектор; синхронна система відліку; фотоелектрична система