Фінансові інструменти: визнання та оцінка відповідно до міжнародних стандартів - Альошин, Сергій Юрійович (Херсонський державний університет, 2016)
У статті визначено теоретичний базис щодо визнання та оцінки фінансових інструментів відповідно до правил МСФЗ як важливого елементу в забезпеченні впровадження міжнародних стандартів в облікову практику вітчизняних підприємств. Розкрито якісні відмінності нового стандарту МСФЗ (IFRS) 9. Проаналізовано низку аспектів, пов’язаних із його застосуванням.

Theoretical basis for the recognition and measurement of financial instruments under IFRS rules as an important element in ensuring the implementation of international accounting standards in the practice of domestic enterprises. Revealed qualitative differences of the new standard IFRS 9. Analyzed a number of aspects associated with its use.
Financial instruments: recognition and measurement to international standards
Keywords: звітність фінансова; облік бухгалтерський; активи фінансові; accounting; financial reporting; financial instruments; evaluation