Таємниці, які зберігають гармоніки намагнічуючої сили симетричних багатофазних схем обмоток - Гаврилюк, Роман Богданович (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто зв’язки, які існують між кількістю провідників у всіх котушках схеми обмотки та обмотковими коефіцієнтами гармонік намагнічуючої сили обмотки, пазового та диференційного розсіяння.

Relations between numbers of conductors in all the coils of a winding circuit, winding coefficients of excitation harmonics, slot leakage and differential scattering are analyzed.
Conservation of excitation harmonics in symmetric polyphase winding circuits
Keywords: багатофазні струми; схеми обмотки; рівність інваріантів; шкідливі гармоніки; polyphase winding circuit; excitation harmonics; winding coefficients; relations