Проблеми та необхідність державного регулювання системи профтехосвіти - Доля, З. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуті аспекти державного управління професійною освітою, надана оцінка стану галузі професійно-технічної освіти та державного управління системою ПТО. Наведені рекомендації щодо поліпшення системи державного регулювання профтехосвітою.

This article deals with main aspects of state management by professional training, the estimation of a condition of professional training branch and state management of this system is given. The recommendations for improvement of state regulation system by professional training are given.
Keywords: професійна освіта; державне управління; освітні послуги; якість; стратегія розвитку