Моделювання систем - Гамаюн, Ігор Петрович; Чередніченко, Ольга Юріївна (Факт, 2015)
У посібнику викладені фундаментальні засади моделювання складних систем. Наведена класифікація математичних моделей та методи їхньої побудови. Розглянуто аналітичне моделювання основних видів процесів, що мають місце у складних системах. Описані принципи імітаційного та статистичного моделювання, а також моделювання бізнес-процесів. Призначено для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за спеціальностями "Програмна інженерія" та "Комп’ютерні науки", викладачів та спеціалістів у галузі комп’ютерного моделювання.
Keywords: моделювання математичне; моделювання аналітичне; моделювання статистичне; моделювання імітаційне; моделювання бізнес-процесів