Про зовнішню політику боспорського царства в епоху раннього еллінізму - Нефедов, К. Ю. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті, на матеріалі епіграфічних і наративних джерел, висвітлена проблема відносин Боспорського царства та держави Антигонідів, що протягом перших двох десятиріч епохи раннього еллінізму була найбільш впливовим державним утворенням Східного Середземномор’я.

The relations, іt is shown on the basis of epigraphic and narrative sources, between The Bosporean Kingdom and The Antigonids state, which was leading power in the East Mediterranean during first two decades of the Early Hellenism, are discussed in the article.
Keywords: Антигоніди; державне утворення; Східне Середземномор’я; Понт