Аналіз деяких напрямків підвищення фінансової стійкості підприємства - Джумабаєва, А.; Шакулиєва, С.; Смоловик, Раїса Федорівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглянуті деякі шляхи підвищення ефективності роботи підприємства на базі одержання більшого прибутку, підвищення фінансової стійкості підприємства, рівня рентабельності його господарської діяльності. Розглянуто значення прибутку як найважливішого абсолютного показника ефективності господарської діяльності й рентабельності як відносного показника результатів його господарської діяльності. Проаналізовано пріоритетні шляхи використання прибутку в умовах промислового підприємства не залежно від форм його власності.

The article describes some ways to improve the efficiency of the enterprise on the basis of obtaining greater profits, improving the financial sustainability of the enterprise, the level of profitability of business. Considered as the most important profit value of absolute efficiency and profitability as the relative results of its economic activity. Analysed the priority use of profit in industrial enterprises regardless of their form of ownership.
An analysis of some of the areas of improving the financial sustainability of the enterprise
Keywords: підприємства; прибуток; рентабельність; фінансова стійкість; собівартість; фінансові результати; реалізація продукції; profit; profitability; financial sustainability; financial results; sales of products