Проблема обеспечения долговечности, работоспособности и нагрузочной способности мостовых перегружателей - Гусев, Ю. Б. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті запропоновано загальний підхід до забезпечення довговічності, працездатності та збереження навантажувальної здатності мостових перевантажувачів. Розвинено стосовно них варіант методу узагальненого параметричного опису.

In the article the general approach to providing of durability, capacity and saving of loading ability of bridge loaders is offered. A variant of method of the generalized parametrical description is developed.
Keywords: напряженное состояние; силовые элементы; утонение; эксплуатация