Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт "Комутація, перевірка та налагодження схем сигналізації" - Дзевочко, Олександр Михайлович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна; Дзевочко, Альона Ігорівна; Литвиненко, Євгенія Ігорівна; Пашко, Арсен Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Надані методичні вказівки є керівництвом до виконання лабораторних робіт з вивчення та дослідження схем сигналізації, що застосовуються при автоматизації технологічних процесів і виробництв, матеріали та обладнання що використовується в даних лабораторних роботах, можуть бути використані при викладані дисциплін «Основи проєктування ситем автоматизації», «Монтаж, ремонт і наладка приладів і засобів автоматизації» для студентів спеціальності 174 – “Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка”. Методичні вказівки містять короткі теоретичні основи щодо схем сигналізацій, мету робіт, опис лабораторного стенда та обладнання що входить до його складу, послідовність виконання роботи а також контрольні питання. Допуск студента до виконання лаьораторної роботи здійснюється після того, як він вивчить конструкцію стенда, прилади та засоби, що входять до його складу, послідовність виконання лабораторної роботи і правила поводження з приладами та пристроями. При захисті лабораторної роботи, студент повинен надати викладачу оформлений, згідно вимогам, звіт.
Keywords: методичні вказівки; технологічні процеси; електродвигуни; сигналізація; електрична енергія; напруга; комутація