Елементні показники процесу точіння загартованої сталі пластинами із ПКНБ - Кравченко, Ю. Г.; Крюкова, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
Розроблена спрощена методика визначення елементних показників (напружень та коефіцієнтів тертя) на передній та задній поверхнях леза, наведено приклад їх розрахунку для процесу точіння полікристалічним кубічним нітридом бора (ПКНБ) загартованої сталі.

A simplified method to determine the elemental parameters (stresses and friction coefficients) on the rake face and flank of the cutting wedge is developed. Their calculation for turning of hardened steel with polycrystalline cubic boron nitride (PcBN) is given as an example.
Keywords: сили різання; напруження; коефіцієнт тертя; площина зсуву; режим різання; геометрія леза; cutting forces; stress; friction coefficient; plane of shear; cutting mode; geometry of wedge