Алгебра програмування. Частина 1. Основи теорії чисел - Кучук, Георгій Анатолійович; Статкус, Андрій Віталійович; Філоненко, Алевтина Михайлівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В навчально-методичному посібнику розглядаються розглядаються основні теоретичні положення теорії чисел, які можна застосовувати у прикладних завданнях комп’ютерних систем та мереж. Матеріал посібника спрямований на формування у студентів теоретичних знань та практичних навичок, які необхідні при використанні методів теорії чисел з метою застосування цих знань для розробки алгоритмічного та програмного забезпечення апаратних та програмних засобів підтримки функціонування комп’ютерних систем та мереж. Навчально-методичний посібник призначено для інформаційно-методичного забезпечення лекційних занять та самостійної підготовки у процесі вивчення курсу «Алгебра програмування» студентами всіх форм навчання. Для студентів спеціальності 123 – «Комп’ютерна інженерія».
Keywords: навчально-методичний посібник; подільність; натуральне число; складене число; дільник; найбільший спільний дільник; найменше спільне кратне; алгоритм Евкліда; факторизація; нормалізація дійсного числа; математична індукція; рівність за модулем; клас лишків