Методичні вказівки до виконання атестаційної роботи на здобуття ступеню бакалавра - Близнюк, Ольга Миколаївна; Самойленко, Сергій Іванович; Масалітіна, Наталія Юріївна; Бєлих, Ірина Анатоліївна; Варанкіна, Олександра Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Згідно із Законом України № 1556-VII «Про вищу освіту»: «Атестація – це встановлення відповідності результатів навчання здобувачів вищої освіти вимогам освітньої програми та/або вимогам програми єдиного державного кваліфікаційного іспиту» [1]. Одна із форм атестації – випускна кваліфікаційна робота визначається Положенням «Про атестацію здобувачів вищої освіти та екзаменаційну комісію» НТУ «ХПІ», освітньо-професійною (науковою) програмою та навчальними планами. Дипломний проєкт та дипломна робота – це вид випускної кваліфікаційної роботи, яку виконують на визначеному рівні вищої освіти [2]. Дипломний проєкт (ДП) виконується по проєктуванню виробу, об’єкту, технологічного процесу, комп’ютерної програми тощо [2]. Дипломна робота (ДР) виконується за одним із напрямків: наукове дослідження, проведення аналізу та теоретичної розробки, моделювання та дослідження процесів і об’єктів [2]. Для інженерних направлень дипломна робота повинна мати характер прикладного наукового дослідження [2]. Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти передбачає набуття здобувачами вищої освіти здатності до розв’язування складних спеціалізованих задач у певній галузі професійної діяльності [2].
Keywords: методичні вказівки; атестаційна робота; бакалаврат; дипломна робота; біотехнології; біоінженерія