Дослідження вимірювального контролю технологічних параметрів при реологічних перетвореннях хімічних процесів - Стенцель, Й. І.; Поркуян, О. В.; Проказа, О. І. (НТУ "ХПІ", 2011)
У роботі наведено результати теоретичних досліджень вимірювального контролю технологічних параметрів, обумовлених реологічними перетвореннями, які мають місце в хімічних процесах. Показано, що реологічні перетворення можуть викликати додаткові явища, які впливають на роботу системи контролю та управління технологічним процесом.

The results of theoretical researches of measuring control of technological parameters determined rheological conversions that occur at chemical processes are given in the work. It is shown that the rheological conversion can lead to additional phenomena that affect to work of systems control of technological process.
Keywords: вимірювальний контроль; хіміко-технологічний процес; теорія реологічних перетворень; масоперенесення реагуючих речовин