Методичні вказівки до самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни "Основи інженерної підготовки" - Чуніхіна, Лідія Миколаївна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Мета викладання дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців знань про досягнення науки й практики в галузі машинобудування; освоєння принципів і основних закономірностей виробничих процесів у машинобудівному виробництві; формування інженерно–технологічної бази при організації й керуванні машинобудівним виробництвом; безпека виробничих процесів у машинобудівному виробництві. Суть дисципліни – історія науки і техніки–механіки, основи охорони праці, етапи створення машин, виникнення інженерної діяльності, інженерна діяльність та експеримент, інженерна практика, теоретична підготовка, винахідництво, конструювання, технологія та організація виробництва, інженерні дослідження, проектування, випробування, налагодження, експлуатація та оцінка функціонування технічних систем.
Keywords: методичні вказівки; підготовка професійна; охорона праці; захист цивільний; стандартизація; сертифікація; метрологія; машинобудування