Спосіб криптографічного перетворення інформації з використанням еліптичних кодів - Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Грабчак, Володимир Іванович; Буханцов, Андрій Дмитрович; Сєвєрінов, Олександр Васильович; Федорченко, Володимир Миколайович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2006)
Спосіб криптографічного перетворення інформації з використанням еліптичних кодів, який полягає в тому, що інформаційні дані перетворюються у кодове слово, яке маскується під випадкову послідовність (криптограму) за допомогою пристроїв кодування замаскованого лінійного блокового (n, k, d) еліптичного коду над GF(q), який відрізняється тим, що при перетворенні інформаційних даних як закритий ключ використовують багаточлен, що задає вигляд еліптичної кривої.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; шифрування; кодове слово; матриця G