Інноваційне формування повного спектру особистісних якостей лідера у всіх видах професійної діяльності на прикладі майбутніх психологів - Романовський, Олександр Георгійович; Бондаренко, Вікторія Вадимівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто розвиток особистісних якостей лідера в сучасних умовах; проаналізовані погляди вчених на розвиток лідерських якостей з точки зору ситуаційного підходу; вперше був розроблений на основі експериментальних та аналітичних досліджень набір максимальної кількості необхідних особистісних якостей лідера у будь-якому виді професійної діяльності, розглянута необхідність і актуальність розвитку лідерських якостей у майбутніх психологів.

The development of personal qualities of a leader under current conditions has been reviewed; the researchers’ understanding of leadership qualities development in the context of contingency approach has been analysed; a set of maximum number of personal qualities required for leaders of any kind of professional activities has been developed on the basis of experimental and analytical studies for the first time; the necessity and relevance of developing future psychologists’ leadership qualities has been considered.
Innovation-based formation of the full range of personal qualities of a leader in all kinds of professional activities through the example of future psychologists
Keywords: лідерські якості; теорії лідерства; майбутні фахівці; групи лідерських якостей; leadership qualities; leadership theories; future specialists