Економічна оцінка ресурсів промислового підприємства у воєнний та поствоєнний період - Пономарьов, Владислав Дмитрович (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2025)
У доповіді розглянуто методичні підходи до економічної оцінки ресурсів промислового підприємства в умовах воєнного та поствоєнного періоду. Проаналізовано вплив воєнних ризиків, руйнування інфраструктури, обмеженого доступу до фінансових і матеріальних ресурсів на ефективність виробничої діяльності. Визначено особливості оцінки трудових, матеріальних та фінансових ресурсів у кризових умовах та під час відновлення економіки. Обґрунтовано роль державної підтримки, інвестиційних програм та міжнародної допомоги у забезпеченні стійкого функціонування підприємств. Запропоновано напрями оптимізації використання ресурсів для підвищення конкурентоспроможності та забезпечення сталого розвитку у поствоєнний період.
Keywords: промислові підприємства; воєнний період; поствоєнний період; економіка; економічна оцінка; ресурси підприємства; інвестиції; державна підтримка; сталий розвиток