Методи та технології анаеробної переробки тваринницької біомаси - Майстренко, О. Ю.; Куріс, Ю. В.; Калінцева, Ю. С.; Власенко, В. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Проблема утилізації відходів промислового тваринництва актуальна у зв’язку з високою концентрацією тварин на обмеженій площі. Свинарські підприємства, споживаючи відомі традиційні енергоносії, володіють чималим невживаним енергетичним потенціалом, яким є свинячий гній. У статті авторами розглянуті основні методи і способи переробки тваринницької біомаси і отримані певні висновки, так само зроблені висновки з аналізу анаеробних технологій.

The problem of utilization of wastes of industrial stock-raising is actual in connection with the high concentration of animals on the limited area. Pig breedings enterprises, consuming the known traditional power mediums, possess large enough not in the use power potential which pork manure is. In the article authors are consider basic methods and methods of processing of stock-raising biomassy and certain conclusions are got, conclusions are similarly done from the analysis of anaerobic technologies
Methods and technologies of anaerobic processing of stock-raising biomassy
Keywords: утилізація відходів; промислове тваринництво; свинарські підприємства; традиційні енергоносії; свинячий гній; тваринницька біомаса