Застосування методів системного аналізу при розвязанні медико-діагностичних питань моніторінгу наслідків надзвичайних пригод - Замятін, Петро Миколайович; Колісник, Костянтин Васильович; Аврунін, Олег Григорович; Бойко, Валерій Володимирович (Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В. Т. Зайцева НАМН України, 2019)
В роботі розлядається можливість вирішення медико-діагностичних питань моніторингу наслідків надзвичайних ситуацій шляхом застосування методів системного аналізу та математичної статистики. При цьому пердбачається напрацювання алгоритмів розрахунків оптимальної поведінки для найбільш ефективного ліквідації наслідків надзвичайних подій із наявністю торакальних ушкоджень при політравмі та комплесне вирішення задач діагностування постраждалих і надання первинної медичної допомоги.

В работе рассматривается возможность решения медико-диагностических вопросов мониторинга последствий чрезвычайных ситуаций путем применения методов системного анализа и математической статистики. При этом предусматривается разработка алгоритмов оптимального поведения для наиболее эффективного ликвидации последствий чрезвычайных происшествий и комплексного решения задач диагностирования пострадавших и оказания первичной медицинской помощи

The paper considers the possibility of solving medical and diagnostic issues of monitoring the consequences of emergencies by ap plying the methods of system analysis and mathematical statistics. At the same time, algorithms for calculating optimal behavior are provided for the most effective elimination of the consequences of emergencies and complex solution of problems of diagnosing the victims and rendering primary care.
Использование методов системного анализа при решении медико-диагностических вопросов мониторинга последствий чрезвычайных ситуаций
Use of system analysis methods in solving medical diagnostic issues of monitoring consequences of extreme situations
Keywords: надзвичайні пригоди; торакальні ушкодження при політравмі; системний аналіз; медико-діагностичний моніторінг; медицина катастроф; чрезвычайные ситуации; торакальные повреждения при политравме; системный анализ; медико-диагностический мониторинг; emergency thoracic lesions in polytrauma; system analysis; medical and diagnostic monitoring; disaster medicine