Моделювання формування піскового потоку у пісковому жолобі механічного односпірального класифікатора - Мацуй, Анатолій Миколайович; Кондратець, Василь Олександрович (НТУ "ХПІ", 2016)
Представлені результати моделювання формування піскового потоку у пісковому жолобі механічного односпірального класифікатора. Встановлено, що в циклі розвантаження пісків за будь-яким параметром формується крива, яка має початкову, кінцеву точки, мінімум і максимум. Введені оцінки в даних точках характеризують рівномірність потоку пульпи. Ці оцінки дорівнюють нулю, якщо рух пульпи рівномірний. Показано, що в реальних умовах вони можуть приймати значення від 5 до 100%, що відповідає значним коливанням висоти потоку і швидкостей переміщення матеріалу. Це унеможливлює застосування і підвищення точності вимірювання об’ємної витрати пульпи традиційним підходом. При необхідності підвищення точності вимірювання технологічного параметра слід орієнтуватися на розробку нових підходів.

The results of modeling the formation of sand flow in the sand chute of a mechanical single-spiral classifier are presented. It is found that a curve is formed in the cycle of unloading sand by any parameter, which has start and end points, a minimum and a maximum. The estimates introduced at these points describe the slurry flow uniformity. These estimates are equal to zero, if pulp movement is uniform. It is shown that in the real world they can range from 5 to 100%, which corresponds to large fluctuations of flow velocity and height of the moving material. Thus it is impossible to use and improve the accuracy of measuring the volume flow of the pulp by traditional methods. If the accuracy of measuring the process variable is to be increased new approaches are to be developed
Modeling formation of sand flow in sand chute of mechanical single spiral classifier
Keywords: магнетитовий концентрат; об’ємна витрата; точність вимірювання; оцінки процесу; single-spiral classifier; sand flow; volume flow; accuracy of the measurement; evaluation