Профілактика емоційного вигорання у волонтерів: досвід психолога - Новосьолова, Світлана Юріївна (Башун Олена Володимирівна, 2022)
Сьогодні більшість бібліотек та бібліотекарів допомагають тим, хто цього потребує у ці важкі часи для країни: плетуть маскувальні сітки, збирають та роздають гуманітарну допомогу, допомагають внутрішньо переміщеним особам, територіальній обороні, військовим ЗСУ, літнім людям. Всі докладають зусилля для наближення перемоги та займаються волонтерством, не завжди задумуючись про себе. В цій статті представлено досвід, який допоможе бібліотекарям-волонтерам запобігати емоційного вигорання та зберегти своє психічне та фізичне здоров’я.
Keywords: волонтерство; стреси; медовий місяць; балансування; криза; протидія