Статистика - Раєвнєва, Олена Валентинівна; Аксьонова, Ірина Вікторівна; Бровко, Ольга Іванівна; Гриневич, Л. В.; Дериховська, Вікторія Ігорівна; Свидло, Ганна Ігорівна; Сєрова, Ірина Анатоліївна; Шликова, Вікторія Олександрівна (Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, 2019)
Із метою поглиблення спеціальних знань зі статистики, практико-орієнто-ваний матеріал подано у вигляді взаємозв'язку компонентів триєдиної системи: прикладних теоретичних знань зі статистики, економіко-математичних методів оброблення статистичної інформації та інформаційної підтримки оброблення й аналізу даних, що відповідає сучасним вимогам підготовки компетентного фахівця в галузях народного господарства та підвищує якість набуття студентами отриманих професійних компетентностей. Рекомендовано для студентів усіх спеціальностей, аспірантів, викладачів, економістів, аналітиків, які провадять прикладні статистичні дослідження.
Keywords: навчальний посібник; методологічні засади статистики; статистичне спостереження; подання статистичних даних; статистичні індикатори; аналіз рядів розподілу; вибірковий метод; аналіз інтенсивності динаміки; індексний метод