Кодування об’єкта господарської діяльності протягом його життєвого циклу - Ромашко, Алла Сазонівна; Юрчишин, Оксана Ярославівна; Богиня, Костянтин Олександрович (НТУ "ХПІ", 2016)
В статті наведено процес послідовності визначення різних кодів одного об’єкта господарської діяльності на різних етапах його життєвого циклу. Актуальність досліджень обумовлена проблемою недостатньої обізнаності стосовно можливості одночасного використання кодів для патентного пошуку та пошуку конкурентів, і регулярного моніторингу ситуації довкола конкретних об’єктів господарської діяльності. Результати досліджень будуть корисними при визначенні існуючої нормативної бази з вимогами до продукції, а також для визначення патентної чистоти та кола конкурентів виробників чи постачальників аналогічної продукції.

In the article the process of determining the sequence of various other codes of economic activity at different stages of its life cycle. Relevance of the research problem is caused by a lack of awareness of the simultaneous use of codes for patent search and search competitors, and regular monitoring of the situation around specific objects of economic activity. The research results will be useful in determining the current regulatory framework to product requirements, and to determine the range and Novelty competitor’s manufacturers or suppliers of similar products.
Object coding of economic activities during its life cycle
Keywords: інтелектуальна власність; класифікація; бази даних; інформаційно-довідкові системи; ОГД; intellectual property; classification