Оздоровчий і виховальний вплив баскетболу на розвиток сучасної молоді - Бондаренко, О. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Важливим фактором у сучасному світі є дедалі більше усвідомлення фізичної культури, як частини загальної культури особистості та суспільства. Особливо, коли наше суспільство зазнало змін стилю життя та формату навчання спочатку через пандемію, а потім через повномасштабне вторгнення, необхідність гармонійного та всебічного розвитку дітей в таких тривалих та складних умовах виходить на перший план. Одним із засобів психологічного та фізичного здоров’я дітей, молоді і дорослих є спортивно-комунікативні ігри. Командні ігри, такі як баскетбол, вирішують багато питань у всебічному розвитку дитини.
Keywords: баскетбол; фізичні вправи; рухова активність; особистість; суспільство; всебічний розвиток; психологічна стресостійкість