Роль менеджера-фасилітатора в системі організаційного розвитку - Воробйова, Євгенія Вячеславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Висвітлено особливості організаційного розвитку для сучасної організації. Проаналізовано, особливості фасилітативних методів і технологій для успішної діяльності менеджера в управлінні персоналом. Стаття містить авторське трактування проблематики використання фасилі тативних технологій в роботі менеджера-фасилітатора для ефективного організаційного розвитку. Окреслено перспективні напрямки досліджень з проблеми фасилітативного підходу до управління організацією.

The features of organizational development for a modern organization are highlighted in the paper. Features of the facilitation methods and technologies for the successful activity of the HR manager are also analyzed. The article deals with the author’s interpretation of the problems of the use of facilitative technologies in the work of the manager-facilitator for effective organizational development. Also outlined are promising areas of research on the problem of the facilitative approach to managing the organization.
The role of the facilitation manager in the organizational development system
Keywords: управлінська діяльність; методи фасилітації; managerial activity; methods of facilitation