Обзор существующих методов и средств измерения температуры - Мирошников, В. В.; Котуза, А. И. (НТУ "ХПИ", 2008)
У цій роботі розглядаються основні методи та засоби для визначення температури виробів та середовищ, які використовуються в промисловості. Наведено переваги та недоліки методів та засобів контролю температури. Вказується на доцільність більш детального дослідження електромагнітних методів контролю температури за допомогою параметричного перетворювача.

The work is devoted to the main methods and means of product and medium temperature determination which are used in industry. The advantages and the disadvantages of the methods and means are pointed. The necessity of more detailed analysis of the electromagnetic temperature control methods by means of parametric transducer is proved.
Keywords: контроль температуры; контактные методы; бесконтактные методы; электромагнитные методы; параметрический преобразователь