Дондіпровуглемаш – інститут комплексної механізації шахт - Косарев, В. В.; Стаднік, М. І.; Приседський, Є. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті показана історія створення інституту «Дондіпровуглемаш», його роль у розвитку техніки для видобування вугілля. Зокрема, вугільних та прохідницьких комбайнів, механізованого кріплення, конвеєрів та інших видів шахтного обладнання. Показано роль «Дондіпровуглемашу» в розвитку гірничого машинобудування в Україні.

In the article the shown history of creation of institute of Dongiprouglemash, his role in development of technique for mining. In particular, coal and entry-driving combines, mechanized fastening, conveyers and other types of mine equipment. The role of Dongiprouglemash is shown in development of mountain engineer in Ukraine.
Dondiprovuglemash is an institute of complex mechanization of mines
Keywords: скребкові та стрічкові конвеєри; вентилятори; шахтне підйомне обладнання; силова гідравліка; to the scraper and band conveyers; ventilators; mine hoisting equipment; power hydraulics