Інтелектуальний аналіз даних - Дашкевич, Андрій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Iнтелектуальний аналiз даних або Data Mining – процес автоматичного аналiзу великих об’ємiв даних. Ця галузь отримала стрiмкий розвиток в останнi роки внаслiдок як зростання кiлькостi даних, якi отримує та обробляє людство, так i за рахунок розвитку можливостей обчислювальних потужностей комп’ютерiв. Сучасна пiдготовка бакалаврiв зi спецiальностi 122 Комп’ютернi науки потребує викладання студентам матерiалу з методiв iнтелектуального аналiзу даних. Конспект лекцiй, який запропоновано автором, вiдповiдає зазначенiй потребi. Структурно конспект включає: • змiст; • викладення теоретичного i практичного матерiалу з 8 тем, якi розглядаються на лекцiйних заняттях; • контрольних питань; • списку лiтератури.
Keywords: конспект лекцій; кероване навчання; методи класифікації; методи кластерного аналізу; цифрові зображення; інформаційні технології; програмне забезпечення; обчислення; методи iнтелектуального аналiзу послiдовностей; текстова інформація